Domatese özgürlük

30.09.2017 21:42

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk domateslerinin Rus pazarlarına ithalatı üzerindeki kısıtlamaların bir kaç gün içinde kalmasının beklendiğini söyledi.

2015 Kasımında bir Rus uçağının Türkiye-Suriye sınırında düşürülmesi üzerine Türkiye'den ithal edilen bazı ürünlere kısıtlamalar getirilmişti. Normalleşme sağlanan Türkiye-Rusya ilişkilerinde birçok ürün üzerindeki kısıtlamanın kalkmasına rağmen domates ithalatı üzerindeki kısıtlamalar kaldırılmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 28 Eylül 2017'de Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, domates ithalatındaki yasağın kalkacağına dair Putin'den sözlü onay alındığını bildirdi. "Bunun kararını duyduk ama resmi olarak da teyit edilmesini istiyoruz. (Bu konu) Çözüldü diyebiliriz, teyidini devlet başkanının (Putin) ağzından duyduk ama ilk yüklemeyi yapana kadar bekleyeceğiz" dedi.