Motorlu taşıt ihracatında Türkiye birinci sırada

25.10.2017 17:47

Sektördeki güncel gelişmelere alakalı değerlendirmede bulunan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türkiye'nin AB'ye motorlu taşıt ihracatında Japonya, Güney Kore ve ABD'yi geçerek birinci olduğunu, ithalatta ise ABD'nin ardından ikinci sırada olduğunu bildirdi.

Otomotiv sektörü 11 yıldır olduğu gibi yine ihracat şampiyonuolduğunu ve Eylül sonu itibarıyla otomotiv sektörü üretim rakamlarını da yüzde 18 artırarak 1,2 milyona ulaştığını belirten Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Sektörle ilgili güncel değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin AB'ye motorlu taşıt ihracatında zirvede yer aldığını belirten Kanca, AB ülkelerinin geçen yıl yaklaşık 45,7 milyar euro değerinde 3,4 milyon motorlu taşıt ithalatı yapıldığını belirtti."Bu rakamlar içerisinde Türkiye, AB'ye motorlu taşıt ihracatında Japonya, Güney Kore ve ABD gibi devleri geride bırakarak geçtiğimiz yıl ilk sırada yer aldı. Yine geçtiğimiz yıl, AB ülkeleri 135 milyar euro değerinde ve 6,3 milyonu aşan motorlu taşıt ihracatı yaptı. Türkiye, ithalatta da ABD'nin ardında ikinci sırada yer alarak ne kadar büyük bir pazar konumunda olduğunu gösterdi" dedi.

Otomotiv sektörü için eylül ayı rakamlarının da umut verici olduğunu belirterek, sektörde ihracatın yüzde 22 artışla 21,1 milyar dolar olduğunu,tedarik sanayi ihracatının 7,2 milyar dolar olduğunu belirten Kanca, "Otomotiv sektörü 11 yıldır olduğu gibi yine ihracat şampiyonu. Eylül sonu itibarıyla otomotiv sektörü üretim rakamlarını da yüzde 18 artırarak 1,2 milyona ulaştı" dedi.

Almanya ile ilgili gerilimin sektörü etkilemeyeceğini ve Alman hükümetinin otomotiv sektörüne herhangi bir yaptırım uygulayacağını düşünmediklerini dile getiren Kanca: "Böyle bir radikal uygulamayı gerektirecek durum ortada yok. Türk otomotiv sanayi olarak, müşterilerimizle uzun vadeli sözleşmelerimiz var. Almanya ile yaşanan gerilim, otomotiv sektörünü kısa vadede etkilemez. Alman müşterilerimizin, Türk tedarikçilerden kısa vadede parça alımını azaltması beklenmez ancak gerginliğin devamı, orta vadede iki ülkenin şirketlerinin de diğer taraf ile sözleşmelerini yenileyip yenilemeyeceğini gündeme getirir" dedi.

Son gelişmelerden dolayı Irak'a ihracatımız tabii ki bitmeyeceğini, Habur Sınır Kapısı'na alternatif olarak Nusaybin Ovaköy'de bir sınır kapısı düşünüldüğünü , maliyetin artması durumunda alternatif güzergahlar üzerinde durulduğunu belirtti."TÜİK'in 2016 verilerine göre Irak, ihracatta, Almanya ve İngiltere'nin ardından üçüncü sırada geliyor. Yine TÜİK'e göre, Türkiye'den Irak'a geçtiğimiz yıl yapılan ihracat 7,6 milyar dolar. Bu sayesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok sayıda tesiste üretim ve istihdam sağlanıyor. Dolayısıyla ekonomik yaptırımlardan ağırlıkla Kuzey Irak etkilense de bizim de olumsuz şekilde sonuçlar göreceğimiz aşikar.